Nathalie Deleu
Auberginerolletjes met zoete aardappel
Klassiekers omvormen tot gerechten met een hedendaags tintje. Dit recept lijkt op de authentieke moussaka, maar dan zonder de dikke saus, minder vet en de gewone aardappelen. Aubergine heeft een vrij neutrale smaak, zodat ze heel veelzijdig is in gebruik. Daarbovenop is ze licht verteerbaar en bevat een hele hoop vitamine C en B, caroteen en ijzer…wat wil zeggen dat ze heel goed is voor onze gezondheid. Heel leuk als je zo’n lekkere schotel kan eten, wetende dat je ook aan je gezondheid aan het werken bent, toch?

2 aubergines
2 zoete aardappelen
500 g lamsgehakt
1 ui
1 teentje knoflook
150 ml room
100 g geraspte kaas
400 g tomatenblokjes, blik
2 eetlepels tomatenpuree
200 ml droge witte wijn
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel nootmuskaat
1 koffielepel oregano
olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Bak de aubergineplakken heel kort, langs beide kanten in wat olijfolie, tot ze wat soepeler worden.
Snij de zoete aardappelen in heel fijne plakjes.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Bestrijk een rechthoekige ovenschaal met olijfolie.
Vorm evenveel worstjes van het lamsgehakt als er aubergineplakken zijn.
Fruit de ui, de knoflook en de kruiden in een pan. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Blus met de witte wijn. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Rol de worstjes in de aubergineplakjes. Gebruik eventueel een prikkertje om samen te houden. Bedek de bodem van de ovenschaal met de zoete aardappelplakjes.
Kruid ze met peper en zout en schenk er de room en de tomatensaus over.
Leg er de auberginerolletjes op. Bestrooi met de kaas en zet 30 à 35 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.
Smakelijk!!