• Nathalie Deleu

Bananen-notencake

Het is niet best voor hun tanden en lijn, maar wel ontzettend fijn voor mijn humeur: de collega’s die lekker snoepen van mijn zelfgebakken cake! En zoals beloofd…het recept!


bananacake.

3 bananen 250 gr rietsuiker 3 eieren 140 ml melk 70 gram boter 275 gram bloem een handvol gehakte notenmix (naar keuze) 1 kfl natriumbicarbonaat 1,5 kfl bakpoeder snufje zout

Verwarm de oven op 200°

Zet een kommetje met de boter er even in tot ze smelt en wat pruttelt. Doe het bakpoeder en de natriumcarbonaat bij de bloem. Klop de eitjes los met de melk. Meng de suiker onder de pruttelende boter en meng het mengsel dan met het ei-melk mengsel. Pel de bananen, prak ze en schep de bananenprak en bloem door het beslag. Als laatste roer je er de gehakte noten onder Bekleed een bakvorm met een bakpapier. Giet of schep het beslag in de bakvorm en zet de cake in de oven waarvan je de temperatuur naar 170° verlaagt. Na een uur (sommige ovens wat langer/korter) zou de cake volledig doorbakken moeten zijn, maar controleer eerst even met een breinaald/prikker

Smakelijk!

#bananen #melk #boter #rietsuiker #eieren #bakpoeder #notenmix #bloem

Recente blogposts

Alles weergeven