top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Bessenmuffins

Bosbessen zitten vol met gezondheidsvoordelen. Die blauwe bolletjes smaken naar snoepjes en zitten boordevol voedingsstoffen. En spreek me tegen als het niet zo is: op elke site, in elk kookboek, instagram en dergelijke kom je wel meerdere recepten/foto’s tegen waar het superfood – ik weet het, een afgezaagd woord – in zit verwerkt. Ik wou dan ook graag een recept met de bolletjes op mijn site…et voila…deze heel gezonde bessenmuffins werden het.


3 rijpe bananen 150 gram havermout 2 theelepels bakpoeder handje gemengde noten (eventueel, in mijn muffins zaten er geen) bosbessen, zoveel je zelf lekker vindt 3 eieren snufje zout beetje vanillepoeder of -extract

Verwarm de oven voor op 175°C. Prak de bananen met behulp van een vork tot een papje. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe terwijl je het mengsel met een garde blijft kloppen. Voeg een snufje zout en de havermout met het bakpoeder en vanille toe en schep het geheel met een pannenlikker tot een gladder beslag. Hak de noten en voeg deze (dit liet ik dus weg!)  samen met de bosbessen aan het bananenbeslag toe. Vulde muffinvormpjes met het beslag (ik strooide er nog wat sesamzaadjes over) Bak de muffins in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Smakelijk!

#bananen #bosbessen #havermout #vanille #zout #eieren #bakpoeder #noten

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page