• Nathalie Deleu

Bloemkoolcurry met kip

Bloemkool is een echte klassieker en is absoluut de favoriet van velen! Rijst, risotto en zelfs saus: met bloemkool kun je alle kanten op! Deze groente staat niet bekend als superfood maar is wel héél erg gezond. Een bloemkool bevat:  veel vitamine C, calcium en vezels en is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Maar omdat het wat specialer mocht dan bloemkool in bechamelsaus maakte ik dit Indisch geïnspireerde recept klaar….heerlijk en zelfs (achteraf) koud heel lekker!


bloemkoolcurry

400 g bloemkool in roosjes 500 g aardappel in blokjes

500 g kip in blokjes 500 g wortelen in staafjes

250 ml kokosmelk

2 eetlepels rode curry pasta 2 eetlepels vadouvan

1 ui, gesnipperd

olijfolie om te bakken

2 teentjes knoflook, fijngesneden

Kook de bloemkool, wortels en de aardappels 3 minuutjes in een pan met water voor.


Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de kip toe, en als deze gaar is de rode curry pasta en de kruiden. Laat even stoven Voeg de groenten toe en laat nog wat meestoven tot ze beetgaar zijn

Giet de kokosmelk erbij en laat nog op een zacht vuurtje verder pruttelen.

Kruid af met zwarte peper en wat zout.

Gesnipperde koriander erover maakt het af (maar omdat ik dit echt niet lust liet ik het weg)

Smakelijk!

#kokosmelk #bloemkool #vadouvan #currypasta #olijfolie #wortelen #aardappel #look #ui #kip

Recente blogposts

Alles weergeven