Nathalie Deleu
Bloemkoolsoep met appel, gember en vadouvan
Een heel makkelijk recept om een lekkere bloemkoolsoep te maken. Je zal genieten van een heel feestelijk ogende, zalige soep. De gember en vadouvan maken dat er een heel speciaal lekker smaakje blijft hangen in je mond.
![DSC_8052[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_22f4763e838548a3907542de087207de~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_22f4763e838548a3907542de087207de~mv2.jpg)
1 bloemkool
1 ui
1 cm verse gember
1 koffielepel vadouvan (of gewoon kerriepoeder gaat ook)
1 appel
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook
1/2 bosje bladpeterselie
1,2 liter kippenbouillon
200 ml verse room
3 aardappelen
Maak de bloemkool schoon en snij ze in kleine roosjes. Pel de knoflook en de ui en snij ze fijn. Schil de aardappel, was ze en snij ze in blokjes. Was de appel en snij ook in blokjes. Schil de gember en hak hem fijn.
Laat de boter in een pot smelten . Voeg de ui, look, gember en kerrie toe en laat goed stoven. Voeg nu de bloemkool, aardappel en appel erbij.
Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen met deksel.
Was de bladpeterselie, hak ze fijn. Mix de soep, voeg de room toe en bestrooi met de bladpeterselie. (ik gebruikte gevriesdroogde peterselie)
*Tip : ik vond de soep al zo dik en romig dat ik de room er niet bij deed*
Smakelijk!