Nathalie Deleu
Boekweitkoek met nootjes en chocolade
Het is langer dan ik dacht, want het blijkt bij natellen toch al een 16 dagen geleden te zijn dat ik nog eens een blogje plaatste op het Hof. Had plots geen inspiratie meer…misschien was dit wel iets zoals een writer’s block, wie weet…Tijdens mijn inspiratieloosheid heb ik een heleboel kookboeken en tijdschriften doorgenomen, ben een dag of 5 door Amsterdam gelopen (super voor de inspiratie!) en ben weer helemaal terug ‘into cooking’. Ik kende al langer boekweit, maar had eigenlijk nog nooit iets klaargemaakt met dit product. Dus ging ik aan de slag en het werden koekjes, een gezond suiker- en glutenvrij tussendoortje
![DSC_8908[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_ccd1c7f469b54e18b6bb1f2fe232f46d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_ccd1c7f469b54e18b6bb1f2fe232f46d~mv2.jpg)
150 g boter
2 eetlepels agavesiroop
50 g nootjes (ik nam walnoot en amandel)
50 g pure chocolade
snufje zout, beetje water
Maal de nootjes en de chocolade tot kleine stukjes.
Warm de oven voor op 170°C
Doe het meel en het zout in een ruime kom en meng. Voeg dan de boter en agavesiroop, de nootjes en de chocolade toe en kneed met je handen. Het deeg moet een samenhangende bol vormen. Als het deeg nog iets te droog is, kun je een beetje koud water toevoegen om een deegbal te vormen die niet te nat is.
Maak een worst, verpak in plastiekfolie en leg een uurtje of 2 in de koelkast zodat het deeg goed kan stijven.
Snij schijven van het deeg en leg ze op bakpapier op een ovenplaat. Het kan dat het deeg toch nog wat brokkelt, maar dat kneedt je dan een beetje bij.
Schuif ze in de warme oven voor 15 tot 20 minuutjes, afhankelijk van je oven. Laat ze zeker eerst afkoelen voor je ze van het papier haalt, zo harden ze mooi.
Smakelijk!
#amandel #boter #agavesiroop #boekweitmeel #chocolade #walnoot