top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Boerenbrood met chiazaad

Wat is er nu lekkerder dan de geur van een versgebakken brood?

Een tijd geleden zag ik dat Aldi ook broodmixen verkocht. Omdat ik nogal weigerachtig sta tegen dingen die al-in-een-pakje-zitten en waar je niet echt weet wat het allemaal bevat liet ik die links liggen.

Maar ik ben nu eenmaal niet echt een bakwonder en wou de geur van dat versgebakken brood in huis, dus waagde ik me aan die welbepaalde broodmix en bakte mijn brood. Ik deed er nog een handvol Chiazaad in, zodat het toch nog een beetje een eigen creatie werd.

Het resultaat is een luchtig brood met een knapperige buitenkant. Het werk dat eraan voorafgaat kost 10 minuten tijd voor het maken van het deeg, dus dat was ook mooi meegenomen!

1 pakje broodmix voor een boerenbrood en 330ml water én de chiazaden ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg kneden.

Afgedekt 30 minuten laten rijzen.

Vorm van het deeg een broodje en op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. Op een warme plaats nog eens 45 minuten laten rijzen.

Het oppervlak met wat water bestrijken, insnijden en in de voorverwarmde oven bakken bij 200°C. Na 10 minuten de oventemperatuur 30°C laten dalen.

Lekker!

#chiazaad

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page