top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Bordje krokodil, een ware sensatie!

Hoewel de krokodil een beschermde diersoort is, zijn er wel speciale krokodillenfarms waar ze worden gekweekt voor de huid die gebruikt wordt voor handtasjes, schoenen,…

De vorige week waren wij in Kenia en bezochten er zo’n krokodillenfarm. Daar kon je ook krokodillenvlees kopen. Niet eens heel duur 1000KSH/ kg. Is een goeie €8, wat heel erg meevalt, voor ons westerlingen dan.

Ik wou echt wel eens weten hoe dit vlees smaakte en dus kreeg ik de chef van het hotel waar we verbleven zo ver dat hij dit voor mij klaarmaakte. 🙂

Toen het bord voor mijn neus werd gezet voelde ik me bijna Indiana Jones, de vrouwelijke versie dan ha! Maar wat ik proefde was een echte sensatie! Chef Phestus had het vlees een ganse nacht laten marineren (look, limoensap, soja, papaja, peper) en dan krokant gebakken, op een spies gestoken, samen met wat saffraanrijst en gegrilde groenten….een waar festijn, kan ik je verzekeren!! Special thanks to my friend, Phestus!!

Op het net zijn er niet zoveel recepten te vinden om krokodillenvlees te bereiden. Het meest voorkomende was dit :(bron : wildrecepten.com)

Recept Krokodil met basilicum in kokosmelk

Ingrediënten

500 g krokodillenvlees in reepjes gesneden, 100 g ui, 2 el olie, 40 ml vissaus (Thais), 150 ml kokosmelk, 10 g bruine suiker, 5 g verse gesneden koriander, 30 g verse gesneden basilicum, 3 verse rode pepers.

Bereiding

Verhit de olie in een pan. Voeg olie, kleingesneden pepers en ui toe en bak deze tot ze zacht zijn. Doe het krokodillenvlees erbij en bak dit 5 minuten. Voeg dan de vissaus, koriander, suiker en basilicum toe en stoof dit 1 minuut. Schenk de kokosmelk hierbij en breng het geheel aan de kook. Haal de pan van het vuur als het geheel kookt.

Smakelijk!!

#kenia #krokodil

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page