top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Brésiliennetaart

Een super gemakkelijk receptje om niet alleen een flantaart van te maken…en die tevens de basis vormt voor deze  brésiliennetaart.

Door de Tagatesse te gebruiken is je taart lichter qua calorieën, dus mooi meegenomen om verstandig te snoepen. En de proevers van dienst hier tenhuize zegden dat ze het verschil bijna niet smaakten, goed toch?!

Tagatose is een zoete stof die uit lactose – melksuiker dus – gewonnen wordt. De structuur en smaak benaderen die van gewone suiker, waardoor deze zoetstof prima geschikt is om mee te bakken.

Waar let je best op met Tagatose:

Je koopt tagatose meestal onder de merknaam ‘Tagatesse’. De zoetkracht is, door de intensieve zoetstof sucralose, dubbel zo groot als die van suiker. 100 g suiker vervang je dus door 50 g tagatesse. • Als je bakt met tagatesse, wordt je gebak iets droger en minder luchtig. Voeg daarom eventueel wat fruit en een extra koffielepel bakpoeder toe aan de bereiding.

• Tagatesse wordt snel (té) bruin. Zet de oven iets lager (max. 160°C) en verleng de baktijd een beetje. • Tagatesse bevat nog altijd calorieën: 176 kcal per 100 g, in vergelijking met 402 kcal per 100 g suiker. De caloriewaarde van je gebak vermindert dus wel, maar natuurlijk zijn het nog altijd calorieën…Met mate is dus nog altijd de boodschap! 🙂

 –


Nodig voor je taart:

– 1/2 l melk

– 1 kop Tagatesse (of gewone suiker als je dat wil)  ( gelijk aan 100 g

– 2 zakjes vanillesuiker (of vanille-extract)

– 2 soeplepels vanillepuddingpoeder

– 4 eieren

– 1 kop zelfrijzende bloem ( 100 gr)

Voor de topping:

– 250 ml room

– 2 soeplepels bloemsuiker (of Tagatesse)

– een zakje gehakte nootjes

Breng melk, Tagatesse of(suiker), vanille(suiker) en bloem in een mengkom en roer alles onder elkaar. Voeg dan de 4 eidooiers toe en meng weer.

Klop de eiwitten stijf en spatel dit bij onder het eerstgenoemde beslag. Let op: het beslag blijft redelijk vloeibaar!

Vet je taartvorm in en bestuif lichtjes met wat bloem. Giet het vloeibare beslag erin en zet de taart in een voorverwarmde oven van 180°.

Bak ze in 40 minuten gaar.

Laten afkoelen op een taartrooster. Wanneer ze koud is kan je er slagroom opspuiten en bestrooien met nootjes of geraspte chocolade.

Smakelijk!

#tagatesse #melk #vanillepuddingpoeder #bloemsuiker #eieren #vanillesuiker #nootjes #slagroom #bloem

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page