Nathalie Deleu
Broccolisalade met granaatappel en rozijnen
Een heerlijk snelle salade en eens iets anders dan tomaat, wortel en komkommer. Ze heeft een knapperige structuur door de rauwe broccoli en een heel frisse toets door de yoghurt. Lekker als bijgerecht of als lichte lunch met een snee geroosterd roggebrood, hmmm!!

2 stronken verse broccoli
1 kleine rode ui, gesnipperd
pitjes uit 1 granaatappel
150 g rozijnen
75 g zonnebloempitten, geroosterd
250 ml griekse yoghurt
1 koffielepel Maldonzout
versgemalen zwarte peper
Verdeel de broccoli in roosjes en snij deze als dat nodig is in hapklare stukjes.
Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui, granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten.
Schep goed om
Voeg de yoghurt, en naar smaak zout en peper toe.
Schep alles goed doorheen en zorg dat alles bedekt is met yoghurt.
Smakelijk!
Tip : deze salade kun je natuurlijk ook met echte mayonaise maken of helft mayo helft yoghurt.