top of page
 • Foto van schrijverNathalie Deleu

Broodcake van rijpe bananen


Ik gooi vrijwel nooit meer eten weg. ManvanEten leerde me dit,  want vroeger durfde ik wel al snel iets, wat niet meer heel erg vers was, in de vuilbak kieperen. Wanneer ik weet dat ik iets niet binnen een aantal dagen op ga eten, vries ik het in. Brood bijvoorbeeld ligt bij mij altijd in de vriezer. Hetzelfde geldt voor fruit; ik koop zelfs grote zakken ingevroren fruit voor in smoothies of confituren en zakken groenten zodat ik ze heel lang kan bewaren. En natuurlijk ook omdat het heel handig is om altijd fruit en groenten in voorraad te hebben! Bananen vries ik ook regelmatig in wanneer ze helemaal vol bruine vlekjes zitten (vroeger was dit het moment voor de vuilbak 😉 ) Ik eet ze daarna niet zomaar op, maar verwerk ze dan wel in iets anders, zoals bijvoorbeeld bananenbrood. Eigenlijk is dit het recept voor een cake, maar omdat de structuur toch wel heel stevig is noem ik het ‘broodcake’.

Heerlijk als tussendoortje of als ontbijt.


bananenbroodcake

Voor 12 sneetjes:

 1. 3 rijpe bananen

 2. 3 eieren

 3. 1 koffielepel vanille extract

 4. 150 gram amandelmeel

 5. 100 gram maïsmeel

 6. 2 koffielepels bakpoeder

 7. 75 gram pure chocola

 8. 75 gram gemengde noten, ongezouten

 9. snuf zout

 10. extra noten en chocola ter decoratie

Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren één voor één toe, samen met het vanille extract.

Voeg het amandelmeel, maïsmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.

Spatel de chocolade (in stukjes) en (gehakte) noten door het beslag.

Verdeel het beslag in een ingevet en bebloemd cakeblik (of gebruik bakpapier)

Bak de cake in 50 minuten op 180°C.

Smakelijk!


babab

#maismeel #purechocolade #bananen #amandelmeel #eieren #bakpoeder #gemengdenoten

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page