• Nathalie Deleu

Broodpudding ook gekend als"pootingk"

Beste volgers, haal jullie retro kookschort maar boven en maak u klaar voor een moment vol ouderwets plezier in de keuken!


Jullie krijgen mijn recept voor broodpudding ook gekend als "pootingk" (op zijn Iepers dan)

Maar kijk, elk dialect zal wel zijn benaming hebben voor deze lekkere cake. Ben benieuwd hoe jullie dit benoemen :-)


Is dit het beste recept? Ik weet het niet. Er bestaan heel veel verschillende manieren om broodpudding te maken.

Met rozijntjes, met appel, met nootjes, met peperkoek …dit is het mijne: met alcohol!


De geur van de Strohrum (45°) die ik gebruik is ongelooflijk en je smaakt het uiteraard in het baksel ook. De alcohol verdampt wel met het bakken, dus ook voor non-alcoholische mensen een meevaller!


240 g brood

400 ml melk

1 zakje vanillesuiker (10 g) of wat vanille-essence

1 zakje vanillepuddingpoeder (bv. van Imperial)

100 g suiker

3 losgeklopte eieren

handvol rozijntjes

een goeie scheut rum! (of rum-essence)


Verwarm de oven voor op 200°C


Verkruimel het brood in een kom. Overgiet met de melk en laat even weken. Prak fijn. Voeg de overige ingrediënten toe.


Bedek een ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin.


30 min op 200°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10 à 20 min.


Check na 40 min. regelmatig eens met een vork, zodat de broodpudding zeker niet te droog wordt.


Smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven