Nathalie Deleu
Bruin brood met sesamzaadjes
Gewoon omdat het huis zo lekker ruikt na het bakken van brood én omdat ik het heerlijk vind om een dikke boterham te smeren…zalig!
200g tarwebloem (grof)
300g gewone bloem
30g verse gist
25g boter
zakje suiker
2.5dl lauw water
Meng de 2 soorten bloem
Verdeel de boter in stukjes over de bloem
Los de gist op in lauw water. Maak een kuiltje in de bloem en giet het mengsel in het kuiltje
Strooi het zout op de bloem, maar zeker niet op de gist
Kneed het deeg gedurende 10 minuten heel goed, zodat het niet meer kleeft en elastisch is
Maak een bol deeg en leg het in een kom. Leg er een propere handdoek over en laar gedurende 30 minuten rijzen in een voorverwarmde oven van 40°C.
Haal het gerezen deeg voorzichtig uit de kom
Draai het deeg van buiten naar binnen en bol het op
Laat het een tweede keer rijzen gedurende 15minuten (om een luchtig brood te krijgen)
Bakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 à 25 minuten