Nathalie Deleu
Bruschetta met peer, nootjes en kaas
Foodpairing is een concept waarbij door middel van geuren en smaken gekeken wordt naar welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Onlangs deed ik een workshop bij Lieve Byttebier (rue de surène), in samenwerking met Stephanie Coorevits (The kitchenary tales). We kregen een goeie duidelijke uitleg over hoe nu zoiets in zijn werk gaat. Maar er mocht ook gekookt worden. In teams mochten we uitproberen en dit hapje ontstond in ons team (naar een idee van teamgenoot Kaat). Heel lekker en eenvoudig te bereiden en verrassend origineel qua smaak. En ik mocht voor de eerste keer in mijn leven ‘handfotomodel’ zijn, leuk wi 🙂
Foto : KellySteenlandt
stokbrood
mayonaise
peer
schimmelkaas (type Gorgonzola, Bleu d’ Auvergne,…)
nootjes, gehakt
peper, nootmuskaat
boter
Snij het stokbrood in schijven en gril ze in de oven tot ze goed krokant zijn.
Snij de peer in mooie schijfjes en bak ze in goeie! boter tot ze mooi bruin zijn. Strooi er wat peper en nootmuskaat over.
Smeer wat mayonaise op de bruschetta. Beleg met de gebakken peer. Leg er een stukje blauwkaas op.
Steek onder de gril tot de kaas gesmolten is.
Bestrooi voor het opdienen met de gehakte nootjes.
Dien onmiddellijk op
Smakelijk!