Nathalie Deleu
Cajunkip met pasta
400g pasta (naar keuze)
2 flinke kipfilets, in blokjes
2 eetlepels Cajunkruiden
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes
champignons
1 gehakte sjalot
1flesje room
1/4 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel citroensap
wat zout, knoflookpoeder, zwarte peper
Parmezaanse kaas
Breng een grote kom water aan de kook en kook de pasta al dente.
Bak de stukjes kipfilet in wat boter in de wok. Voeg de Cajunkruiden, sjalot, paprika toe en roerbak. Als alles een beetje gestoofd is voeg je de champignons toe. Roerbak nog 3 à 4 minuten en zet dan op een lager vuur. Voeg de room, basilicum, citroensap, zout, knoflookpoeder en zwarte peper toe aan je saus.
Voeg de pasta bij de saus en hussel door elkaar. Bestrooi eventueel met wat parmezaanse kaas en serveer!
Cajunkruiden zijn afkomstig uit Amerika. Het gaat om een pikant, aromatisch mengsel van verschillende kruiden en specerijen, zoals zout, zwarte, witte en cayennepeper, paprika-, knoflook- en uienpoeder, tijm, selderij, basilicum en oregano. Hoewel cajunkruiden traditioneel veel gebruikt worden bij vleesgerechten, smaken ze ook bij groenten zeer goed