Nathalie Deleu
Cake met appelmoes, havermout, cranberry’s en noten
Wat doe je met een overschot van zelfgemaakte suikervrije appelmoes?
Eén van de dingen die je ermee kan doen is bakken. Bakken? Ja, bakken! Je kunt appelmoes gewoon gebruiken als vervanger voor boter. Met wat havermout, noten en cranberry’s erbij maak je in een wip (of toch in 45 minuten, ha!) een heel gezond tussendoortje.

50 g boekweitmeel 250 g appelmoes 3 eieren 50 g rozijnen en cranberries (gedroogde) 40 g noten (kies zelf wat je lekker vindt) 2 tl bakpoeder 2 tl kaneel snuf zout beetje zonnebloemolie Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren luchtig. Voeg de havermout, het boekweitmeel en een snuf zout toe en meng het door elkaar.
Spatel de appelmoes, de kaneel en het bakpoeder door het beslag.
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Je kunt ook een neutrale olijfolie of kokosolie gebruiken.
Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen en de cranberries toe aan het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 20 cm.
Bak de appelmoescake in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!