Nathalie Deleu
Cake met boekweitmeel, havermout en appel
De laatste tijd is mijn ‘keukenprinsessengedoe’ wat op de achtergrond verdwenen. Niets te maken met ‘geen zin in’, wel alles met hele drukke studeertoestanden en speciale wendingen in mijn toekomstige beroepsleven. Daarover heb ik het later misschien eens, ooit…Maar omdat ik toch af en toe iets uit mijn culinaire mouw wil schudden (zo hou ik mijn reputatie van prinses immers hoog), bakte ik deze gezonde cake met boekweit en havermout.
Boekweit is gezond en voedzaam. Het geeft gerechten een authentieke, specifieke en speciale smaak. Het meel kun je gebruiken in plaats van gewone bloem, dus voor pannenkoeken, koekjes, blini’s … en zo je baksels wat ‘gezonder’ maken.
![DSC_9489[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_beb55621e94643bdbdab56c6233b738f~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_beb55621e94643bdbdab56c6233b738f~mv2.jpg)
150 gram havermout
150 gram kokosolie, gesmolten
150 ml ahornsiroop
200 gram Griekse yoghurt
merg van 1 vanillestokje
2 eieren
250 gram boekweitmeel (of een mix van gewone bloem en boekweitmeel)
1 tl bakpoeder
snuf zout
2 appels, in stukjes, of banaan of bosbessen …(naar keuze)
Verwarm de oven voor 180 °C.
Vet een cakeblik in met een paar druppels gesmolten kokosolie en bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom alle ingrediënten tot en met de eieren goed door elkaar. Meng in een andere kom meel, bakpoeder, zout en meng de stukjes appel erdoor.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng goed met een spatel.
Schep in het cakeblik en bak ca. 45 minuten. Check af en toe de bovenkant. Als die te donker wordt, kun je de cake bedekken met wat aluminiumfolie.
Smakelijk!
#griekseyoghurt #havermout #vanille #boekweitmeel #eieren #kokosolie