Nathalie Deleu
Cannelloni met kip,ricotta en pompoen
Cannelloni is een typisch Italiaanse pastaschotel, welke bestaat uit verse, gevulde, opgerolde pastabladen. De bereiding in Italië verschilt van regio tot regio, zelfs van familie tot familie.
De originele cannelloni worden gevuld met een tomaten/vleessaus, maar ik vind deze variant heerlijk en origineel, vooral door de lichte citroensmaak!
400g geschilde pompoen
2el olijfolie
2 kipfilets
1tl gehakte rozemarijn
2el (geroosterde) pijnboompitten
200g verse ricotta
12 verse lasagnebladen
VOOR DE SAUS :
125g boter
1/2 gesnipperde ui
3el bloem
1liter melk
200g geraspte kaas
1tl geraspte citroenschil
2el gehakte peterselie
2el geraspte parmezaanse kaas
1el gehakte kappertjes
zout, vers gemalen peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen in blokjes gesneden in een ovenschaal en laat deze 25-30 minuten bakken in de oven. Laat de pompoen afkoelen en laat de oven aanstaan.
Terwijl de pompoen gaar wordt in de oven, verhit 1el olijfolie en een pan en bak de kipfilets 10-15 minuten tot ze mooi gekleurd en gaar zijn. Snij in kleine stukjes en laat afkoelen.
Doe de pompoen, de kip, de rozemarijn, de pijnboompitten en de ricotta samen in een kom en meng goed ondereen.
Beboter een ovenschaal. Verdeel 2el van de bereidde vulling over de lengte van de gekookte en droge lasagnebladeren en rol deze op. Verdeel de rollen in 1 laag in de ovenschaal.
Maak een bechamelsaus Als de ‘besciamella’ kookt en dik geworden is voeg je er de geraspte kaas, de geraspte schil van citroen toe en verwarm je nog een beetje
Giet de saus over de cannelloni in de ovenschaal
Meng in een klein schaaltje de kappertjes, de peterselie, parmezaanse kaas een halve tl zout en halve tl gemalen peper en strooi dit mengsel over de ovenschotel.
Bak de schotel nog een klein half uurtje in de oven.
Heel erg fris en lekker!
Smakelijk!