top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Cashew/abrikoosballen met gember

Enkele dagen voor de challenge start ben ik bezig met een Googlefeestje te houden.  Zoeken naar veganistische blogs, lekkere recepten en beginnerstips. Maken van een boodschappenlijstje met de dingen die ik nog niet heb. Een paar receptjes uitprinten voor ‘later’….en nog gauw de kasten leegeten zodat het huis ontdaan wordt van kaas, snoep, enz… (vind ik wel leuk haha)

Natuurlijk zou ik, ik niet zijn mocht ik niet starten met een heel lekker (volgens mijn dochter afschuwelijk smakeloos) tussendoortje. Ik vind het wel iets hebben – maar ik lust dan ook heel graag abrikoos-  en het is ook heel vullend. De volgende keer rol ik de balletjes  in kokos of in cacao want de rauwe havermoutsmaak ligt me ook niet echt…


Voor 10 kleine balletjes: 100g gedroogde abrikozen 80g ongezouten cashewnoten 2 eetl gemberpoeder 3 eetl havermout wat extra havermout om de balletjes in te rollen

Week de abrikozen en de noten apart in een kommetje water voor zo’n 30 minuten. Giet het water af en voeg vervolgens de cashews, abrikozen, gemberpoeder en havermout in een blender.  Blend totdat het een glad mengsel wordt. Is het wat droog? Voeg dan een lepel water toe. Maak je handen een beetje vochtig en rol balletjes. Haal die door de havermout en leg ze op een bord. Plaats in de koelkast en laat ze steviger worden.

Smakelijk!

#abrikooscashewnotengemberpoederhavermout

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page