Nathalie Deleu
Chili con carne volgens J. Oliver
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
olijfolie
2 afgestreken theelepels chilipoeder
1 verse rode spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 volle theelepel gemalen komijn
zeezout en peper uit de molen
450 gram goede kwaliteit rundergehakt.
200 gram zongedroogde tomaten, in olie
2 blikken tomaten van 400 gram
1/2 kaneelstokje
2 blikjes rode kidneybonen van 400 gram uitgelekt.
Maal de uien en knoflook in de keukenmachine fijn en bak ze in een beetje olie zacht. Voeg het chilipoeder, de verse peper, komijn en een beetje zout en peper toe.
Doe vervolgens het gehakte vlees erbij en laat het al roerend bruinbakken.
Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot , zodat zich een mooie pasta vormt. Doe dit samen met de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees.
Voeg als het nodig is nog peper en zout toe.
Breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier en leg het deksel op de pan.
Laat alles nu 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Doe er 30 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen bij