Nathalie Deleu
Chinese wok met varkensreepjes
300 g varkensvlees 2 eetlepels zonnebloemolie 1/2 rode peper 100 g gesneden prei 100 g champignons 100 g sojascheuten 100g paprika
75 g gekookte noedels 1 eetlepel donkere sojasaus 1/2 teentje knoflook
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij fijn. Verhit een eetlepel olie in de wok. Pers de knoflook uit en bak ‘m gedurende 1 min. samen met de peper op de hoogste stand. Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 min. meebakken. Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei en paprika een 2-tal min. Trek de noedels uit elkaar en laat ‘m 2 min. meebakken. Voeg het vlees toe zodra de noedels warm zijn. Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.