top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Chocoladebrokken

Wanneer de Sint al lang terug in Spanje is en de kinderen hun suikerpeil over de top gegaan is door het vele snoepen, blijft er meestal nog een hele hoop chocolade over. Wat kun je hiermee doen? Chocolademelk maken, cake bakken, en nog zoveel meer. Ik wou het iets ‘hipper’ aanpakken met iets gezonds toe te voegen en zie… Het enige wat je voor dit lekkere (toch een beetje gezond) snoepje hoeft te doen is chocolade smelten en versieren met alles wat je maar lekker vindt.


chocoreep

Breek de chocolade in gelijke stukjes en smelt die au bain marie. Giet de chocolade daarna uit over een stuk bakpapier op een bakplaat of in en bakblik (houd er rekening mee dat die in de koelkast moet passen!). Strooi er de pistachenoten, cranberry’s en sinaasappelrasp overheen (of andere dingen die je lekker vindt) en zet een uurtje in de koelkast.

Breek de plak daarna in stukken en geniet. De chocolade is in de koelkast nog een week houdbaar.

Smakelijk!

#chocolade #cranberrys #pistachenoten #sinaasappel

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page