Nathalie Deleu
Citroen kaastaart
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bloem
250 gram wittebasterdsuiker
200 gram koude boter
500 gram platte kaas (‘verse kaas’ staat er meestal op de verpakking)
sap van één citroen
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180). Vet een springvorm met een diameter van 24 centimeter in.
Kneed een soepel deegje van bakmeel, bloem, helft van de basterdsuiker, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en de koude in blokjes gesneden boter. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee, met een opstaand randje van ongeveer 2 cm.
Splits de drie eieren. Doe de dooiers met de rest van de suiker, de inhoud van het andere zakje vanillesuiker en het citroensap in een mengkom. Klop tot een schuimig geheel.
Schep de verse kaas erbij. Goed mengen. Eiwitten stijf kloppen, vervolgens door het kaasmengsel spatelen. Schenk het complete mengsel op de taartbodem. Zet het geheel in het midden van de oven en bak de taart in 50 minuten gaar en bruin.
Klaar en smullen maar!