top of page
  • Nathalie Deleu

Citroencake

  1. 3 citroenen

  2. 200g suiker

  3. 230g zelfrijzende bloem

  4. snufje zout

  5. 190g boter

  6. 2 zakjes vanillesuiker

  7. 1/2 kfl kardemom


  1. Rasp de schil van 3 citroenen en pers het sap uit van 1 citroen.

  2. Klop de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg er één voor één de 4 eieren bij. Goed mengen.

  3. Hieraan voegen we achtereenvolgens toe : de gezeefde bloem, rasp van de citroenschil, het citroensap, de kardemom en een snuifje zout.

  4. Cakevorm inboteren en bebloemen en het beslag hierin gieten.

  5. Bakken : 35 min op 180°C. Ontvormen, laten afkoelen en aansnijden.

#cake #citroen #kardemom

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page