Nathalie Deleu
Citroencake met maanzaadjes
Zelfs voor de beste bakker kan het bakken van een cake een uitdaging zijn. Ik reken mezelf absoluut niet tot de beste bakkers. Ik doe het graag, opeten doe ik nog liever, maar twee keer dezelfde smaak maken lukt me niet atijd.
Zoals deze citroencake. Niet zo moeilijk en toch heeft hij, telkens ik hem maak, een iets andere smaak.
Soms doe ik er wat meer citroen in, soms wat minder zaadjes of geen zaadjes....En laat dat nu net het leukste zijn wat mijn liefde voor koken/bakken betreft: gewoon je eigen zin volgen en proberen en uittesten.
De beste smaken komen dan op de blog, voor jullie, mijn liefste volgers ;-).

150gram boter, op kamertemperatuur
150gram suiker
Rasp van 1 citroen
¼ tl zout
3 eieren
185 gram bloem
1½ tl bakpoeder
40 ml melk
2-3 el maanzaad
Verwarm de oven voor op 160 °C
Vet een bakvorm in of beleg met bakpapier (veel makkelijker en geen afwas!)
Doe de boter, suiker, citroenrasp en het zout in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door.
Spatel vervolgens de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag en als laatste de melk en het maanzaad.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
Mix het sap van 1 citroen met 100 gram poedersuiker tot een vloeibaar glazuur.
Zodra de cake uit de oven komt, prik je meerdere keren in de cake met een brochettestokje, zodat het glazuur er goed in kan trekken.
Giet daarna lepel voor lepel de rest van het glazuur over de warme cake.
Laat de cake verder afkoelen
Smakelijk!