Nathalie Deleu
Confituur van perzik en munt
Met restjes fruit en kruiden maak je de heerlijkste confituren. Confituur met munt, nog nooit gegeten én het leek me wel een lekkere combinatie. Dus vlug een paar potjes maken en morgen als proever op de boterham! Ben benieuwd…
1 kg fijne korrel suiker
1,2 kg witte perziken
10 grote verse muntblaadjes
1 citroen
![DSC_8191[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_eb72c79b6eea41a18537aca6f5ff2502~mv2.jpg/v1/fill/w_943,h_709,al_c,q_85,enc_auto/c68aa8_eb72c79b6eea41a18537aca6f5ff2502~mv2.jpg)
Doe ze in een confituurpan of kookpot met dikke bodem. Voeg het citroensap en de suiker toe, meng goed, dek af en laat minstens 1 u trekken.
Verwarm en roer regelmatig om. Reken 15 min kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
Voeg de heel fijn gesneden muntblaadjes toe, meng goed en laat nog 1 min koken.
Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potjes. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
Smakelijk!
Bron: Tiense suiker