Nathalie Deleu
Confituur van rabarber, banaan en limoen
Niets lekkerder dan ‘s ochtends een boterham met boter en zelfgemaakte confituur, hmmm!! Daar een kop koffie bij en de dag is wat mij betreft goed van start gegaan.
Van bijna alle soorten fruit kun je confituur maken. Ook van bananen. Ik wou deze keer een totaal nieuwe smaak proberen. En zo zorgen voor wat afwisseling op de ontbijttafel. De smaak van rabarber, banaan en limoen valt supergoed mee. Je kunt het plaatsen tussen zoet en zurig, heel fris.
![DSC_8126[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_3ebb5bb9409345ad84e0e04a3a92184e~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_3ebb5bb9409345ad84e0e04a3a92184e~mv2.jpg)
4 bananen
sap van 1 limoen
zeste van 1 limoen
500 gr suiker
Maak de rabarber schoon en snij in stukjes.
Zet een pan op het vuur, doe de rabarber erin, samen met het sap van de citroen en de stukjes banaan.
Laat langzaam garen en voeg de suiker beetje bij beetje toe.
Als je een homogene massa bekomt, laat dan nog 10 minuten tot tegen het kookpunt verder pruttelen.
Voeg op het eind de zeste toe en doe in bewaarpotten.
Smakelijk!