top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Courgetti Puttanesca

Een tot de verbeelding sprekende naam voor een recept als je weet dat puta niets anders betekent dan hoer. De eenvoudige saus van tomaten, ansjovis,knoflook,  peper en kappertjes vindt zijn oorsprong in Napels.  Over de opmerkelijke naam doen verschillende verhalen de ronde. Een van die verhalen is dat de dames van lichte zeden, met de sterke geur van de saus, de mannen naar de bordelen lokten en dat ze om het wachten te veraangenamen een bordje van deze heerlijke pasta voorgeschoteld kregen. Waarheid of niet, wie zal het zeggen. Ik weet alvast dat deze saus klaar is in …mja, een wip 😉

Laat je niet afschrikken door de courgetti. Je kunt deze saus evengoed eten met pasta, in welke vorm dan ook!


4 ansjovisfilets uit blik 1 blikje tonijn ( 160 g) 2 kleine tenen knoflook 1 rode chilipeper 3 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 eetlepels kappertjes 10 zwarte olijven 2 courgettes Parmezaanse kaas (eventueel)

Laat de ansjovis en de tonijn apart uitlekken. Pel en snipper de tenen knoflook en snijd de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes) Verhit 2 lepels olijfolie in een koekenpan Fruit de knoflook, chilipeper en ansjovisfiletjes. Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en tonijn toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

Maak met je spiraalsnijder lange slierten van je courgette. Tip: Heb je dit niet, snij dan hele fijne reepjes met een mes of gebruik een kaasschaaf voor lange dunne repen te maken en snij die achteraf in 2. Of neem gewoon pasta!

Smakelijk!

#knoflook #olijfolie #parmezanekaas #tonijn #courgettes #ansjovis #kappertjes #tomaten #chilipeper #olijven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page