Nathalie Deleu
Couscous met verse kruiden en granaatappel
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Om het beste uit dit recept te halen moet je zeker verse kruiden gebruiken. Op die manier krijg je een geurige, smaakvolle en kleurrijke couscous.
De munt in het gerecht smaakt nogal door, dus je moet er wel van houden.

2 limoenen
500 ml kippenbouillon
50 g boter
3 eetlepels honing
400 g couscous
2 sjalotjes
peterselie
verse munt
wat koriander
3 eetlepels olijfolie
1 granaatappel
beetje gemengde sla
Spoel de helft van 1 limoenschil goed af, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit.
Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook.
Doe de couscous in een schaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous gaar worden. Laat hem even afkoelen.
Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn.
Meng de couscous met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden en wat fijngesneden gemengde sla. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de granaatappel, neem een kom en klop er met een houten lepel de zaadjes uit (pas op: de spatten kunnen moeilijk nog uit kledij gewassen worden!).
Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.
Smakelijk!