Nathalie Deleu
Creoolse scampi
1 kg scampi (500 g gepeld)
1 limoen
2 uien
700 g tomaten
2 knoflookteentjes
bieslook
2 laurierblaadjes
½ koffielepel nootmuskaat
tijm
1 gedroogd pepertje
80ml room
1 bosje peterselie • peper en zout
Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
Was en droog de limoen. Rasp de schil. Pers de limoen en bewaar het sap. Pel en hak de uien. Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel en hak de knoflookteentjes. Hak de bieslook.
Fruit de uien in een pan. Doe er de tomatenblokjes, de knoflook, de bieslook, de laurierblaadjes, de tijm, de nootmuskaat, het pepertje en de limoenschil bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot het vocht van de tomaten verdampt is. Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur. Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.