Nathalie Deleu
Croque met aubergine, gedroogde ham en Oud Brugge kaas
“Een croque aub”…hoeveel keer zou je dit niet horen, over de middag, in een doorsnee brasserie/eetcafé als antwoord op de vraag : “…en voor u?”.
Een croque monsieur is heel populair en is eigenlijk niets anders dan twee sneetjes brood met beleg, geroosterd.
We kennen veel verschillende variaties op ‘een croque’, zoals daar is : croque madame, croque hawaii, croque saumon, croque boumboum, croque vidée, croque-jeanette (twee monsieurs op elkaar, ha!) en zo veel meer nog.
Dit recept is eens iets anders én tevens (tot nu toe toch) mijn favoriet.
2 sneden brood of toastbrood, naar keuze
2 plakken aubergine
2 sneden gedroogde ham
1 snee Oud Brugge kaas
1 eetlepel olijfolie
beetje citroensap
gehakte verse tijm
Snij de aubergine in dunne plakjes en besprenkel met vers citroensap.
Bak de groenten voor 2/3 gaar in de olijfolie. Strooi er tijm over en laat ze wat uitlekken op keukenpapier zodat het vet grotendeels verdwijnt.
Beleg de boterham met de kaas, de aubergine en de sneetjes ham.
Nog wat tijm erover, eventueel wat zwarte peper en onder de grill.
Smakelijk!