top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Crunchy oat cookies

Bijgewerkt op: 23 sep. 2022

Snoepen van koekjes gemaakt met “gezondere” zoete alternatieven én naar een recept van de Voedselzandloper.


Zoet is vaak het eerste wat we laten als we gezond willen leven.

Maar af en toe iets zoets heb je gewoon nodig…zoals ik dus.


Zeg nu zelf, zien ze er niet overheerlijk uit?


oasorxjqKHmAT1JdlYg5nBzpAlpc1qq5UG3JAJqoSj8=w1067-h709-no

50g hazelnoten, fijngemalen

100g havermout

100g havervlokken

2 eieren

3 eetlepels agavesiroop

50g gedroogde cranberry’s

100g pure chocolade (70%cacao) in stukjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een kom de havermout met de havervlokken en hazelnoten.  Breek de eieren hierboven en voeg de agavesiroop toe.  

Roer alles goed door elkaar en meng ook de cranberry’s en de stukjes chocolade erdoor.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de ringvorm erop.  Schep 2 eetlepels van het havermoutmengsel in de ringvorm en druk dit goed aan.  

Trek de vorm voorzichtig omhoog.  


Maak zo koeken tot je deeg op is.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koeken in 10 – 15 minuten knapperig bruin.  


Laat ze op de bakplaat afkoelen!

Smakelijk!!

#hazelnoten #cranberrys #havermout #agavesiroop #chocolade

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page