top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Dadelcake

Het is eigenlijk grappig dat mensen zelfs na een enorme maaltijd nog wel een gaatje kunnen vinden voor iets zoets. (*steek mijn vinger op, ik ook!) Deze gezonde cake is niet echt een dessert voor na de maaltijd maar eerder een vieruurtje of zoetje bij de koffie. Gezonder is dit gebak wel want het is suikervrij, lactosevrij en glutenvrij…en smaakt nog heerlijk ook! Dadels zijn suikerrijk en je eet ze graag of niet. Medjooldadels zijn mijn favoriet. Ze zijn groter, zoeter en veel zachter dan andere soorten. De suiker die ze bevatten zijn gezonde suikers, hoe raar dit ook klinkt. Wil je er meer over weten: één adres : google. Allemaal goed voor ons lijfje, maar absoluut ook voor de gezelligheid en voldoening.! Laat de cake tot ons komen, zou ik zo zeggen 🙂


250g ontpitte Medjooldadels 120 g amandelen ( kan ook met walnoten) 2 soeplepels rauw cacaopoeder snufje kaneel 1 soeplepel honing 4 eieren Warm de oven voor op 180°C Ontpit de dadels en doe ze samen met de cacao, kaneel en amandelen in een keukenrobot en maal fijn tot de grootte van broodkruimels. Doe er dan de honing bij en pureer nog even. Splits de eieren en doe de dooiers bij in de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf en voeg ze dan bij het dadelmengsel. Vet een bakvorm in of beleg met bakpapier. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten. Laten afkoelen. Smakelijk! *Tip: Bewaar de cake in een Tupperwaredoos en snij naar behoefte sneetjes af, zo bewaart de cake langer* #dadels #amandelen #honing #eieren #suikervrij #lactosevrij #glutenvrij

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page