• Nathalie Deleu

De Karmeliet, Brugge ***

Het was al weer een tijd geleden dat we onze voeten onder de tafel van een sterrenrestaurant schoven. Man Van Eten  is al jaren fan van Geert Van Hecke en wou daar absoluut eens gaan eten voor hij zijn Karmeliet voorgoed sloot.  Chef Geert Van Hecke vinden wij vooral sympathiek om zijn eenvoud, zijn nederige stijl ver weg van alles wat nu zo nodig “Rock en Roll” moet zijn. Hij heeft nog iets puur West Vlaams, zoiets van “zwijg en doe voort” en net daar houden wij wel van… Een beetje tot onze verbazing konden we redelijk vlug een tafel voor twee bemachtigen. En het paste dan nog net op 14 februari, Valentijn inderdaad! Een beter excuus konden we zelf niet bedenken 🙂


karmeliet

De verwachtingen waren aldus hoog gespannen, en dat is niet altijd zonder risico. We werden vriendelijk en redelijk ‘losjes’ ontvangen. Het aperitief namen we in de aangename veranda met zicht op de mooie binnentuin en een deel van de keuken. Als aperitief kozen we champagne, Deutz, brut classic. Heel vol, en superlekker!


00010153_normal

12752115_10206650691200868_494291746_o

Wij kozen voor het menu Brugge Die Scone, dé handtekening van de chef. Ze brachten het zware wijnboek, dat me deed denken aan één van de misboeken van de vroegere monniken. De wijnen die erin staan zijn schitterend en vaak 10 jaar of ouder. De consequentie is het vrij hoge prijsniveau, wijnen onder de € 100 moet je met een vergrootglas zoeken. Wij kozen, na advies van de sommelier, voor het aangepaste wijnarrangement. De aangepaste wijnen waren subliem. Geen minderwaardige wijn maar topwijntjes. Riesling uit Elzas 2008, Bourgogne 2012 en Roussillon 2010. Mooi geschonken en niet gierig!!

Vervolgens werden we uitgenodigd om aan tafel te gaan en kon het genieten beginnen.


12699325_10206650691080865_521003490_o

12752137_10206650691000863_1289713704_o

12698849_10206650690920861_1705261372_o

12699124_10206650690720856_9911356_o

12755232_10206650690640854_174120633_o

12754826_10206650690560852_1577479685_o

12698980_10206650690440849_2081840509_o

12736032_10206650685400723_76890358_n

Het was een onvergetelijke ervaring. Bij elk bord was het genieten. Heel herkenbare ingrediënten, puur, klassiek. Alles perfect gedoseerd en uitgebalanceerd, onmogelijk te zeggen wat het beste was. En de sfeer was bijzonder ontspannen en ondanks de drukte was de bediening relaxed en spontaan. Dit was topklasse! Het prijskaartje is uiteraard navenant maar verantwoord, want tenslotte betalen we hier voor een totaalervaring: de gastronomie, de exclusieve omgeving en omkadering en de vriendelijke bediening.

#Dekarmeliet #GeertVanHecke

Recente blogposts

Alles weergeven