top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Eclairtaart

Het grootste deel van de tijd lijkt het soms alsof mijn gezin – dat bestaat uit Man en ikzelf – in een achtbaan leeft. We gaan op doordeweekse dagen van huis naar ons werk. Aan het einde van de dag weer naar huis waar ook van alles moet gebeuren. En dan willen we ook graag nog dingen met z’n tweetjes of met de kinderen doen. En nu er een kleinkind op komst is willen we er werk van maken om tradities toe te voegen. Familietradities zijn in mijn ogen heel belangrijk. Ze kunnen heel divers zijn en variëren van op zondag een uurtje op de koffie bij je ouders tot een volledige maaltijd met het ganse gezin tot gewoon eens afspreken voor een wandeling…. Mijn mening is dat die tradities toch speciale momenten creëren waaraan wij en onze kinderen later met liefde zullen terugdenken en er nu optimaal van kunnen genieten. Nu alleen nog bedenken wat en hoe en wanneer… Terwijl ik denk geef ik jullie dit recept. Een remake van de traditionele eclair voor op zondag, na het uitgebreid ontbijt, bij de koffie. (al 2 tradities..) Makkelijk en lekker, meer moet dat niet zijn!


15622486_10154817789734441_2054188302892407698_n

1 kg vanillepudding 200 g opgeklopte slagroom 1 pak Petit-Beurres (of andere droge koekjes) 50g gesmolten boter 6 eetlepels melk 3 eetlepels cacao 220 g poedersuiker 1 snufje zout

Maak 1 kg vanillepudding (of koop die ergens als het rap moet gaan) en laat die afkoelen in de koelkast. Klop 200 g slagroom stijf. Meng de slagroom onder de pudding.

Begin met 1 laag koekjes in een schotel. Bestrijk met een laag vanillecrème. Terug een laag koekjes en dan crème en ga zo verder. Eindig met een laag koekjes.

Smelt de boter en voeg alle andere ingrediënten toe en klop goed op tot je een dikke saus bekomt. Giet over de schotel en strijk mooi glad.

Zet de schotel nu een nacht in de koelkast.

Smakelijk! *tip: de volgende keer ga ik echte chocolade gebruiken ipv de cacao..denk dat de smaak van de toplaag veel beter zal zijn!

#vanillepudding #koekjes #cacao #chocolade #slagroom #poedersuiker

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page