• Nathalie Deleu

Een boterham met choco…zonder de boterham aub!


DSC_8152[1]

Een beperkend dieet volgen is vaak moeilijk, duur en weinig toegankelijk. Het kan zelfs voor een sociale handicap zorgen, vooral voor kinderen: geen sandwiches, geen verjaardagstaart of pannenkoeken die met glutenhoudende bloem is gemaakt…Zo voelden wij dit ook aan, toen jaren terug de diagnose gesteld werd bij mijn pluszoon. Al doende leerden we hoe we dit ‘zo normaal mogelijk’ zouden inpassen in zijn eetpatroon en tot op heden lukt dat heel erg goed. Het jongetje groeide op tot een tiener van 1m87 die heel veel sport en blakend gezond is.

Natuurlijk kan het altijd beter en moet je soms heel erg veel inspanning doen om iets lekkers te vinden. Want glutenvrij is daarom niet altijd lekker. Ik kreeg onlangs een bericht van Delhaize dat zij vers glutenvrij brood aanbieden in hun bakkerijsrayon. Een nieuw dagvers brood zonder gluten, geproduceerd in België. Het witte of multigranenbrood van het merk Equiform wordt exclusief verdeeld in de supermarkten van Delhaize. Prijs: € 3,79/400g.

Ook bakkerij Moeyaert in Passendale heeft een lekker assortiment glutenvrije producten. Voor vlees kun je terecht bij  slagerij Finesse in Wortegem. En in onze eigen stad Kortrijk vind je bij SweetNuts en de Biomarkt heel veel glutenvrij lekkers!

#brood #coeliakie #glutenvrij

Recente blogposts

Alles weergeven