• Nathalie Deleu

Een-pan-Ebly met kip en spinazie

"Eten jullie Ebly"? vroeg mijn beste VriendinvanEten me laatst met opgetrokken neus. Ze kreeg bij haar collect en go namelijk een cadeautje van de supermarkt, een kilo-doos Ebly. " (lol)


ManvanEten is er niet zo'n superfan van, maar verwerkt in een of ander ovenschotel eet hij het wel.

Dus kreeg ik de doos van haar en onmiddellijk wist ik wat ik ermee ging maken.


Ik las laatst een recept in Libelle met orzo en bedacht dat vervangen door Ebly ook wel lekker ging zijn. Het was niet verkeerd gedacht want de pot werd uitgeschraapt.


Misschien wil VriendinvanEten haar doos terug als ze de foto én het recept ziet? ;-)




400g kippenlapjes

200g Ebly (tarwe)

300g spinazieblaadjes

2 teentjes knoflook

1 sjalot

1 takje rozemarijn

1 bosje basilicum

200 g feta

500ml tomatenpassata

1 kfl gedroogde oregano

2 eetlepels olijfolie

peper en zout


Verwarm de oven voor op 180°C.


Bereid de Ebly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Snij ook de rozemarijn fijn.


Fruit de sjalot, de knoflook en de rozemarijn aan in de olijfolie, voeg de gedroogde oregano toe en laat even sudderen. Voeg dan de passata toe en laat alles op een zacht vuur, onder deksel, verder garen.


Voeg de spinazie toe aan de saus en laat de blaadjes slinken. Roer er de Ebly door en breng op smaak met de peper en zout.


Bak de kippenlapjes krokant in een pan met olijfolie en kruid met peper en zout.


Schep het Ebly-mengsel in een ovenschaal, leg er de kippenlapjes op, verkruimel er de feta over en zet 15 minuten in de oven en werk af met verse basilicum.


Smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven