Nathalie Deleu
Eierkoeken homemade
Waarom zou je eierkoeken kopen als je ze heel makkelijk zelf kan maken? Ze zijn luchtig en lekker en je kunt ze als ontbijt, nog warm vanuit de oven, op je bordje laten glijden. Of gewoon koud als tussendoortje. Je kunt ook met het beslag iets variëren door er bijvoorbeeld een snufje kaneel, vanillesuiker of sinaasappelrasp aan toe te voegen. Zelfs besmeerd met choco, confituur of slagroom en fruit zijn ze lekker…Reden genoeg om ze eens uit te proberen!

100 g ei 100 g bloem 100 g suiker 1 koffielepeltje bicarbonaat (= baking soda en heeft een sterkere werking dan bakpoeder) snufje zout
Verwarm de oven voor op 175°.
Ei en suiker kloppen tot schuim voor ongeveer 4 minuten. Zeef de bloem met het bicarbonaat en spatel voorzichtig door het ei-schuim.
Giet ronde hoopjes op het bakpapier (het loopt iets verder uit dan wat je giet!) Tip: gebruik twee flinke eetlepels. In ongeveer tien minuten (en de oven voorverwarmd op 180 °C) bak je ze. .Als de randjes goudbruin zijn, zijn de eierkoeken klaar.
Smakelijk!