Nathalie Deleu
Erwtensoep met spek
Het weer lijkt eerder herfst dan winter, maar toch heb ik af en toe eens zin in warme, stevige winterkost. Erwtensoep is er één van!
1 klontje boter
1 ui
1 patat
1 ganse preistengel
½ kilogram erwtjes uit de diepvries of vers gepeuld in de lente
2000 ml bouillon van kip
4 eetlepels blokjes van gerookt spek
Neem een soeppot, smelt er een klontje hoeveboter in en stoof er de in grove stukken gesneden soepgroenten in (fijn snijden hoeft niet, want de soep wordt gepureerd).
Laat enkele minuten goed aanstoven.Voeg dan de erwten en de bouillon toe, breng aan de kook en laat een half uur sudderen.
Pureer de soep en roer er dan pas de spekblokjes onder. (Ikzelf bak 4 sneden spek, snijd ze in stukjes en serveer bovenop de soep)
Smakelijk!
(recept Piet Huysentruyt)