• Nathalie Deleu

Gebakken radijsjes met appel en honing

We hebben al allemaal radijsjes gegeten. Als tapas bij de aperitief of fijngesneden in een salade. Maar wisten jullie dat ze ook heel lekker zijn als je ermee kookt? Radijs is familie van onder andere koolrabi, broccoli en witte kool, en komt voor in talloze verschijningen. Niet alleen de felroze ronde aperitiefbolletjes vallen onder deze groep, ook zijn ze er in het wit, paars, groen en zelfs gemêleerd. En de vorm? Ook die verschilt van soort tot soort en varieert van rond als een knikker tot prachtig langwerpig. De smaak van radijsjes is scherp, fris en peper-achtig. Doordat ze fris maar pittig zijn, zijn ze de perfecte compagnon voor een simpele salade. Mij kunnen die bolletjes niet bekoren. Ik heb al meerdere malen geproefd, maar nee, echt niet mijn smaak. Als je ze echter verwarmt, wordt de pittige smaak zachter en de structuur nog sappiger. En dan lust ik ze wel! Dit recept is gewoon lekker, niet speciaal. Je kunt het als bijgerecht serveren, warm of lauw. Zelfs als aperitiefhapje met wat gerookte vis of gewoon zo als salade met andere groenten of vlees/vis bij.


2 bosjes radijsjes 1 appel wat tijm olijfolie versgemalen zwarte peper en klein beetje zout een lepel honing

Maak de radijsjes schoon, was en halveer ze. Snijd de appel in blokjes en snijd de tijm fijn. Verhit olie in een pan en bak de radijsjes op hoog vuur. Voeg de appel toe en breng op smaak met zout, peper en tijm en laat nog even meestoven.

Smakelijk!

#olijfolie #tijm #appel #honing #radijs

Recente blogposts

Alles weergeven