Nathalie Deleu
Gebakken scampi met venkel en Pastis
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Een feestelijk gerechtje!
24 scampi
2 venkelknollen
4 pijpajuintjes
8 cl pastis
3 dl room
2 dl visfond
boter
zwarte peper en zeezout

Snij de groene takjes van de venkelknollen en hak ze grof.
Snij de venkel in fijne reepjes en de pijpajuin in flinterdunne ringetjes.
Pel de scampi, maar laat het staartstukje zitten. Snij ze in de lengte net niet middendoor en verwijder het darmkanaal.
Breng de visbouillon samen met de scampipellen aan de kook. Laat dit trekken en zeef
Stoof de venkelreepjes en de pijpajuin beetgaar in hete boter. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Overgiet met pastis en blus met de bouillon. Roer de room erdoor en laat even inkoken.
Kruid de scampi met peper en zout. Bak ze kort in hete boter tot ze mooi roze kleuren.
Verdeel de romige venkel over de voorverwarmde borden. Schik de scampi erop en werk af met het venkelgroen.
Smakelijk!