top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Gebakken uien

Dit is het beste uienrecept wat ik al ooit at/kookte. Zalig, super, echt ongelooflijk lekker. Dit moet je echt proberen! Kan als bijgerecht maar zeker ook als hoofdgerecht, met misschien wat brood erbij dan. Hmm!

4 grote witte uien 4 plakken gerookt spek peper zout olijf olie 1 teentje knoflook rozemarijn takjes (of coctailprikkers) 8 eetlepels room 250 g Parmezaanse kaas

Dompel de uien in kokend water en laat 15 minuten garen. Haal uit het water en laat afkoelen in een vergiet.

Snij de top van de ui.

Maak dan een holte in het midden van de uien: plaats je mes in een hoek in de ui en draai de ui rond. Wat overblijft is de ui met een holte om op te vullen.

Snij de verwijderde ui fijn, doe ze in een kom met olijfolie, een goede snuif peper en het teentje gesnipperd knoflook Laat bakken en roer zo nu en dan om.

Neem enkele takjes rozemarijn en ontdoe ze van de bladeren. Hak de bladeren fijn en voeg ze bij in de pan. (of neem een coctailprikkertje als je geen verse rozemarijn hebt) Neem 1 plakje spek en draai die rond elke ui. Snijd het onderste van de rozemarijn-twijgen in een scherpe hoek en prik met 1 takje rozemarijn het spek aan de ui.(of het coctailprikkertje) Plaats ze in een ovenschotel.

Neem de pan van het vuur en voeg 6 tot 8 soeplepels room toe. Goed roeren.

Rasp de Parmezaanse kaas. Hou er een vierde van opzij. Voeg 3/4 van de geraspte kaas bij het uien-room-mengsel en roer nogmaals goed door Vul de 4 uien met dit mengsel. De ui mag overvol zijn: al wat overloopt zal rondom het spek bakken. Strooi de rest van de parmezaan over de uien.

Plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 25 minuten.

Smakelijk!!

#room #rozemarijn #spek #ui

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page