Nathalie Deleu
Gedroogde kerstomaatjes
Gedroogde tomaatjes zijn heel makkelijk zelf te maken Je kunt ze gebruiken in een salade, in pasta, op een broodje of je maakt er een tapenade van voor bij het aperitief.
![DSC_8141[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_e1510051faeb4a31a3cfa88c846e27cb~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_e1510051faeb4a31a3cfa88c846e27cb~mv2.jpg)
3 tenen knoflook
peper, zout, beetje provençaalse kruiden
olijfolie Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snij de tomaatjes in twee. Haal de zaadjes NIET weg,
Leg de tomaten op een ingevette bakplaat of beleg met bakpapier
Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten.
Bestrooi de tomaten met peper, zout en wat provençaalse kruiden
Sprenkel er wat olijfolie over.
Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden.
Zorg dat de deur van je oven op een kier staat. En hou het goed in de gaten. Kleine tomaten zijn eerder klaar dan grote. Hoe langer je ze in de oven laat, hoe ‘droger’ de tomaatjes zullen zijn. Aan jou de keuze hoe je ze het liefst eet.
Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een propere bokaal
Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.
Smakelijk!
*Tip: De olie kan je achteraf heel goed gebruiken in gerechten, want daar zit dan een heerlijk aroma in.*