Nathalie Deleu
Gegrilde boterham met rauwe ham en kruidige perensalsa
1 grote rijpe Flandria peer, in kleine blokjes
geraspte schil en sap van 1 limoen of van ½ sinaasappel
1 eetlepel walnootolie
1 eetlepel bieslook
2 eetlepels basilicum
snufje pimentpoeder
1 gegrilde boterham of ciabatta
100 g rauwe (Parma- of Serrano-) ham, in brede repen
Meng in een kom de blokjes peer met het sap en de rasp van de limoen of sinaasappel, walnootolie, bieslook en basilicum en breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
Bestrijk de boterham of ciabatta met walnootolie en rooster ze in een hete grillpan knapperig met mooie bruine strepen.
Schep een lepel perensalsa op de gegrilde boterham en drapeer er enkele repen ham op.
Heel lekker als lichte lunch. Kan ook als aperitiefhapje gemaakt worden
Smakelijk!