Nathalie Deleu
Gehaktballen met seldersaus
500g gemengd gehakt
1 teentje look
peper en zout
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 witte selder
2 sjalotten
1 scheut witte wijn
2dl room
bouquet garni (laurier en tijm)
Plet de look fijn en hak ze.
Doe het gehakt in een mengkom en voeg toe : het ei, paneermeel en look.
Kneed het mengsel, voeg zout en peper toe en rol balletjes.
Verhit boter in een pan en bak de balletjes goudbruin, ze moeten nog niet doorbakken zijn want ze garen dan nog verder mee in de seldersaus.
Sjalotten fijn, stengels van de selder in stukjes.
Klontje boter in een kom, stoof de sjalot en de selder aan. De selder mag gerust beetje bruin kleuren.
Voeg de witte wijn toe en gooi een bouquet garni erbij. Alcohol even laten verdampen.
Voeg room toe en de balletjes.
Laat nog 15 minuten sudderen
Dien op met puree of een gekookte aardappel
Smakelijk!.