top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Gehaktballetjes “anders”

750g gekruid varkens-rundsgehakt    1 groot ei    broodkruim (geweekt in melk)    1 teentje look    300g verse spinazie     4 tomaten (ontvelt en ontpit)     125g ricotta     200ml lichte room     olijfolie     peper, zout, nootmuskaat

Meng het gehalkt met ei, broodkruim, look en maak balletjes.   Bal ze rondom bruin in de olijfolie.   Snij de spinazie fijn en laat ze meebakken tot ze goed gekrompen is.   Klop ondertussen de ricotta los met de room en kruid.  Voeg dit mengsel bij de balletjes en laat een 20 tal minuutjes op een heel zacht vuur staan, wel regelmatig roeren!

Snij de tomaatjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe.

Smakelijk!

#eieren #spinazie #ricotta #gehakt #room

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page