top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Gehaktbrood met basilicum


Eerste vraag : welk gehakt nemen we? Rund? Varken? Kalf? In elk geval een mengsel van verschillende soorten. Dat geeft het meeste smaak. Ik maak mijn broodje meestal met varken/kalf.

Eerst het gehakt opwerken met broodkruim dat geweekt werd in melk tot het “wak” werd Daarna pers je het brood uit en voegt het toe aan het gehakt.

Dan peper en zout erbij (ik proef altijd eerst een beetje van het gehakt) en mengen.

Dan voeg je 1 volledig ei per 250 g gehakt toe.  Je kunt nog altijs een paar eierdooriers toevoegen (lekkerder, maar wel zwaarder ook). Opnieuw mengen en dan laat ik het gehakt een tijdje staan, om op te stijven Dan een broodje vormen en dan heb je een “pain de veau natuur”.

Een paar tips van Dirk de Prins:

gebruik geen rauwe gehakte ui maar wel fijngesneden sjalot die eerst werd opgestoofd in wat boter. Knoflook is in elk geval zeer gewenst. Fijngehakte platte peterselie, wat rozemarijn, een beetje tijm, een paar blaadjes salie geven knalresultaten. Wie van het kruidige houdt, kan een lepeltje currypoeder toevoegen. Liefhebbers van Grieks voegen koriander en oregano toe. Liefhebbers van de Marokkaanse keuken gebruiken vers gehakte koriander.

En ik deed er basilicum bij voor een Italiaanse touch. Lekker!

#basilicum #eieren #gehakt

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page