Nathalie Deleu
Gehaktbrood met ei en kruiden
600g gemengd gehakt
1 sjalotje fijngesnipperd
1koffielepel zwarte peper
1 eetlepel komijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 koffielepel kaneel
2 teentjes gehakte look
1 pepertje, heel fijn gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
4 hardgekookte eieren
enkele lapjes spek
Oven voorverwarmen op 200°c.
Meng de ui, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder, peper (zaden verwijderen) en het zout. en kneed die door het gehakt.
Leg in een ovenschotel (patevorm) een laag van dit gehakt. Maak in het midden een gootje en leg er mooi de eieren in.
Verdeel de rest van het gehakt over de eieren en zorg dat alles zorgvuldig dicht is.
Bestrijk nog met wat olijfolie en zet voor 45minuten in de oven.
Beleg het broodje met wat lapjes spek zodat het gehakt sappig blijft.
Dit broodje is ook heel lekker koud. Tussen een broodje met wat sla en tomaat en een sausje naar keuze, heb je een gezonde lunch…
Smakelijk!