Nathalie Deleu
Geitenkaas-tomatentaart
Aperitieven met vrienden, een glaasje, een hapje, zalig! Deze taart is gauw gemaakt en kan warm, koud en lauw gegeten worden Je kunt kiezen hoeveel van de ingrediënten je gebruikt. Wil je een ‘vollere’ taart dan leg je meerdere lagen, wil je veel kaas dan doe je er veel op,veel kruiden, minder mosterd…samengevat: maak je eigen taart naar je eigen smaak
![DSC_8943[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_a79526dbbaf349489d23a64844d3dc3c~mv2.jpg/v1/fill/w_972,h_709,al_c,q_85,enc_auto/c68aa8_a79526dbbaf349489d23a64844d3dc3c~mv2.jpg)
5 tomaten
1 rol geitenkaas
zout en peper
graan mosterd of gewone mosterd
geraspte kaas
olijfolie
Provencaalse kruiden
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en plaats het in de taartvorm.
Strijk mosterd uit over de bodem van het deeg.
Bestrooi met wat geraspte kaas.
Snij de tomaten in gelijke schijfjes en leg deze dakpansgewijs over de geraspte kaas.
Steek hier en daar een schijfje geitenkaas tussen.
Strooi tenslotte wat provencaalse kruiden over de tomaten en wat peper en zout.
Druppel daarna wat olijfolie over de taart.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten.
Smakelijk!
#olijfolie #provencaalsekruiden #gerasptekaas #tomaten #geitenkaas #mosterd