Nathalie Deleu
Gemarineerde geitenkaas met tijm, rozemarijn en olijfolie
Geitenkaas is al langer één van mijn favoriete kazen, ook al lust ik (bijna) alle kazen. Zelfs de ‘zweetsokgeurende’ variaties kunnen mijn zin in een stukje niet doen afnemen…
Variatie doet eten, dus probeerde ik onderstaand recept eens uit. Ben benieuwd naar de smaak, ook al weet ik dat de ingrediënten meer dan goed met elkaar matchen …3 dagen marineren, 3 dagen afwachten dus! 🙂
125g zachte geitenkaas
1 bosje verse tijm, rozemarijn, salie (eventueel basilicum)
1eetlepel gedroogde oregano
snuf Maldonzout
2 tenen knoflook, gepeld
1 koffielepel gedroogde chilipepers
300ml olijfolie
Hak de helft van de verse kruiden fijn. Doe dit in een kommetje met het zeezout de chilipepers en de oregano en meng door elkaar.
Draai met je handen kleine balletjes van de geitenkaas. Rol ze vervolgens door het kruidenmengsel.
Schenk de helft van de olijfolie in een bokaal. Voeg de rest van de verse kruiden toe en de 2 tenen knoflook.
Leg vervolgens de balletjes een voor een in de pot en schenk er de rest van de olijfolie overheen. De balletjes moeten helemaal bedekt zijn!
Laat de balletjes 2 à 3 dagen marineren.
Heerlijk met grof brood! Als de balletjes op zijn kun je de bokaal (met dezelfde olie) terug opvullen.
Spannend!
(naar een recept van Clementine)